בית בן ברק זילס, "רומן רוסי"

 

חזית בית בסגנון כפרי

שיפוץ בית והרחבתו

בבית בנהלל התאהבנו ברגע הראשון שראינו אותו- בית סוכנות קטן משנות החמישים, מהבתים של פעם, עם מרפסת קטנה קדמית צרה ונחמדה, תריסי עץ ישנים ("בלינג בלינג!" תריסי עץ ישנים= מטעמים!) גג רעפים אדום וגינה ענקית ("ענקיסתית"- כמו שקטנטאווי אומר) מלאה בכל טוב הארץ: עצי פרי, פרחים ו…מחסנים ישנים מלאים באוצרות ישנים, שווים ומעופשים- כמו שאנחנו אוהבים!

זוהר המקסימה- בת נהלל, בעלת רעמת תלתלים אדומים ו…קרובת משפחתו של מאיר שלו האגדי, קיבלה את פנינו ביום קיץ לוהט במיוחד כדי להראות לנו את ה"כלה" המיועדת שלה ושל איתמר בעלה (המכונה ה"דב", הסברים בהמשך;-)

בית סוכנות קטן שעבר שיפוץ והרחבה

שיפוץ בית סוכנות

הבית הישן לפני השיפוץ

 

חלל מגורים כפרי לאחר שהראתה לנו את הבית והשאירה בידנו את המפתחות-נפרדה מאיתנו לשלום. כיוון שלא הייתה תכנית אדריכלית לבית הישן וכיוון שהיינו צעירים- התחלנו למדוד את הבית בעצמנו, בעזרת מטר, ביום קיץ לוהט ובלי מזגן!!! בקיצור…מדדנו וקיללנו (זוהר- אל תיקחי זאת אישית…)
לאחר שהכנו תכנית אדריכלית לבית, הגענו שוב לנהלל כדי להיפגש עם הזוג, לברר מהם צורכיהם וחלומותיהם ולהכיר גם את איתמר! האיש והאגדה! איתמר- בחור גדול מימדים (במובן הטוב של המילה) איש עובד אדמה, שרירי וחסון ביקש רק דבר אחד: "אני רוצה מגרש כדורגל בסלון", "תחשבו גדול!", "כמה שיותר גדול!" (לזוהר ואיתמר שלושה בנים !!! ומכאן הכל מובן…) לזוהר גם היה חשוב דבר אחד במיוחד:"לבן!", "אני אוהבת לבן!" "ומה שלא בלבן- נצבע אותו בלבן!"

חלל בגוונים בהירים

מיד ניגשנו למלאכת התכנון. המחשבה הראשונית הייתה להשאיר את הבית הקטן והישן שישמש כחלק הפרטי של הבית ולהרחיב את הבית כך שהחלק החדש ישמש כחלל ציבורי. ה"תפר" בין החלק הישן לחדש ישמש לפינת משפחה ושרותי אורחים.
לאחר ויכוחים ארוכים ומתישים, הוחלט בצער רב וביגון קודר לסגור את המרפסת הקדמית של הבית הישן. כ"שוחרי שימור בתים" יואב ואני התנגדנו. כינינו אותה "מרפסת עישון" שתשמש בעתיד את הילדים המתבגרים. אולי מסיבה זו הוחלט בסופו של דבר לצרפה לאחד מחדרי הילדים ולגנוז לתמיד את האופציה לחגיגות מתבגרים הנמשכות אל תוך הלילה…

מרפסת בבית סוכנות

לאחר שהוכתרה התכנית הסופית כנבחרת והחלל הציבורי היה מספיק גדול בעיניו של איתמר ("מגרש כדורגל"- זוכרים?) שיפוץ והרחבת הבית החל במלוא עצמתו. שכחתי לציין עוד תכונה של איתמר "הדוב"- דחף עז, בולדוזרי משהו, לסיים את בניית הבית כמה שיותר מהר ואם צריך, אז גם קצת "לרדות" בבעלי המקצוע שעובדים במרץ (לא מספיק) בשטח.

בתוספת החדשה של הבית תכננו תקרת עץ חשופה (לבנה כמובן- כמו שזוהר אוהבת) בחלל הציבורי שתתחבר בטבעיות לגג הרעפים החדש של הבית הישן והטוב. החלל הגבוה בסלון מדגיש עוד יותר את תחושת המרחב שה"דוב" חלם עליה.

עיצוב כפרי לבן

ספריה מרשימה נבנתה בסלון, מחופה בבריקים לבנים כמובן, עליה מדפי עץ אלון. קמין עצים (שחור למרבה הפלא) חוצץ את הספרייה ומותיר ל"דוב" עיסוק חדש ומעניין- "חטיבת עצים!" תענוג!

ספריית בריקים בשילוב מדפי עץ אלון

קמין עצים על רקע קיר בריקים

נישה לטלויזיה

פינת האוכל, הלבנה כמובן, הוגדרה ע"י שלושה חלונות (נחשו באיזה צבע?!? כמובן! לבן!) הפינה משמשת לארוחות משפחתיות גדולות לשבט הנהללי וחבריו.

פינת אוכל לבנה

בסלון תלינו מקבץ תמונות ממוסגרות שזוהר ואני ליקטנו מחנות יד שנייה. החלל הגדול פתוח לגינה האחורית הגדולה ולפרגולה -הלבנה כמובן.

מקבץ תמונות וינטג'

סלון בסגנון כפרי לייט

ויטרינה לבנה

מרפסת רחורית עם פרגולת עץ לבנה

חצר אחורים עם פרגולת עץ לבנה

סוכת גפנים

במבואת הכניסה המזמינה "שתלנו" בין האריחים האפורים דמויי הבטון- שטיח אריחים מצוירים, אחריהם ניצבת שידת וינטג' שזוהר צבעה בתכלת עדין (יצאה מגדרה הבחורה! השתגעה לגמרי!) מעל השידה נתלתה כלאחר כבוד- תמונה של הבית הישן שמוסגרה במסגרת עץ עדינה. כבוד!

מבואת כניסה מזמינה

שטיח אריחים מצוירים במבואת כניסה

מבואת כניסה עם ארון מעילים מעוצב

משמאל למבואה נמצאת פינת המשפחה- בה שיפצנו את ספסל האחסון, צבענו אותו בתכלת וריפדנו את המזרן בבד מפוספס בגוונים כחולים. מעל הספסל נתלו מקבץ מסגרות אליפטיות- בתוכן בדים מעניינים- מעשי ידיה של זוהר המוכשרת.

פינת משפחה מעוצבת

מקבץ מסגרות צבעוניות בפינת משפחה מעוצבת

אדן חלון

חיפינו את כל החלק הפרטי של הבית בפרקט עץ מולבן כמובן והשתמשנו בתריסי העץ הישנים מהבית הישן כדלתות ארון אחסון המנצל את המסדרון כהלכה.

מסדרון מעוצב עם אחסון

נישת אחסון במסדרון

בקצה המסדרון ניצבת ארונית וינטג' ישנה שנמצאה במחסן בחצר הבית. הארונית הייתה מלאת חלודה, נצבעה בגוון חרדל (זוהר- כל הכבוד על האומץ!) , מעליה שני חריצי אור מזכוכית סבתא המחדירים אור טבעי למסדרון. מאחורי הקיר הזה- מסתתר חדרון קטן לתינוק, המכונה בפי המשפחה:" הסניף של הללי הקטן".

ארונית וינטג' משופצת צבועה בחרדל

נישות זכוכית סבתא

יח' ההורים מאופיינת בגוונים בהירים- לבן על כל גווניו השמנתיים… למעט שתי שידות צד מעץ המחופות פורמייקה צבעונית. המקלחת גם היא מאופיינת בצבעוניות עזה של הרצפה- אריחים מצוירים במראה עתיק וטיח צבעוני בגוון מוקה מעל אריחי הקרמיקה הלבנים.

עיצוב יחידת הורים בסגנון כפרי רומנטי

עיצוב חדר הורים מפנק

עיצוב חדר הורים עם טפט מדליונים בגוון שמנת

 

עיצוב מקלחת הורים עם אריחים מצוירים צבעוניים

מקלחת הילדים מחופה גם היא באותם אריחים מצוירים, צבעוניים במראה עתיק כמו גם שרותי האורחים.

מקלחת ילדים מעוצבת

עיצוב שרותי אורחים

חדרי הילדים מרווחים ובהירים , מנוקדים בירוק של טרקטורים מסוג ג'ון דיר כמובן.

עיצוב חדר ילדים

עיצוב חדר ילדים בגוונים של ירוק

חזיתות הבית עוצבו בסגנון כפרי עם טיח אפרפר וחלונות העץ שופצו ונתלו מחדש.

תריסי עץ משופצים

מנצ'לך על תריס עץ ישן

חזית בית בסגנון כפרי

תהליך העבודה המשותפת על הבית עם זוהר ואיתמר היה מאתגר ומהנה והתוצאה מספקת לשני הצדדים. זכינו להכיר זוג מקסים ואנחנו בטוחים שעוד נתראה. חתמנו את הפרוייקט בביתם החדש, בארוחת מלכים מפנקת- מעשה ידי זוהר ואיתמר ובקינוח נפלא ובלתי נשכח של פבלובה (לבנה כמובן 😉

פוסט זה פורסם בקטגוריה אדריכלות, גלרית פרויקטים, כללי, נוסטלגיה ארצישראלית, סטיילינג, עיצוב פנים, שיפוץ בית, שיפוץ רהיט, תהליך עבודה, עם התגים , , , , , , , , , , , , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.