בית צ'פלין "אהבה ממבט ראשון"

החצר שלנו

כשרק הגעתי לקיבוץ מסדה נהגנו אני ויואב, כשעוד היה לנו זמן, לטייל סביב הקיבוץ על כביש המערכת המקיף את הקיבוץ ולהנות מהנוף של העמק הפונה לירדן ולהרי הגולן. באחד מטיולינו, הסב יואב את תשומת ליבי לבית קטן שנמצא בקצה הקיבוץ סביבו שטח ענק של דשא, עצי פרי והכי חשוב הבית היה מבודד משאר הבתים של הקיבוץ וזכה לפרטיות נדירה בקיבוץ. הייתה זאת אהבה ממבט ראשון אך הייתה בעיה קטנה בבית התגוררה אישה מבוגרת ובמילים אחרות: הדירה הייתה תפוסה.

בית חלומותינו

קומפוזיציה של מסגרות ומראות

נאלצנו להמשיך ולגור ב"קופסת הגפרורים" שלנו עוד מס' שנים עד שביום בהיר אחד התבשרנו בבשורה משמחת במיוחד: גברת ח', המבוגרת שחיה בבית בקצה הקיבוץ, מאסה בחיי הקיבוץ והחליטה להעתיק את משכנה למרכז הארץ. בלי לחשוב פעמיים קפצנו על המציאה והחלטנו שאנחנו לוקחים את הבית הזה משפצים אותו והופכים אותו לבית חלומותינו מבלי לראותו מבפנים בכלל. כמובן שכל חבר קיבוץ ששמע את השמועה שאני ויואב לוקחים את הדירה של ח' הרים גבה ולא הבין למה לנו לקחת דירה כזו ישנה ומעופשת. הם לא ידעו את מה שאני ויואב יודעים כבר שנים ומשננים כמנטרה: "בכל חלל קיים, טמון פוטנציאל שאפשר לממש" כל מה שצריך הם רק קצת דמיון וחזון.

חצר חלומותינו

גבר חלומותי

כאשר קיבלנו את מפתחות הדירה לידינו , מיהרנו לראות את המציאה החדשה או יותר נכון-לחזות בגודל הקטסטרופה. הדירה הייתה בנויה מכוכים חשוכים ומוזרים, הקירות חופו בעץ כהה ומעופש ובקיצור, מופע האימים של ח' (איתך הסליחה…). מיד ניגשנו למלאכת התכנון והשיפוץ החדש של הדירה:

קמין, וקצת חוש הומר במבט רחוק

קריסטל, ולא המשקה

רוב קירות הבית נשברו, פתחנו חלונות גדולים במעטפת החיצונית של הבית כדי להכניס אור טבעי ובכדי להכניס את החוץ פנימה. החלל המרכזי בבית כולל חדר מגורים, פינת אוכל ומטבח. יצרנו את ההפרדות ע"י פינות ותאורה.

המיקסר החלוד

את ריצפת הטראצו הישנה חיפינו בפרקט למינציה. על הפתחים התקנו חלונות זכוכית גדולים מוקפים בפרופיל בלגי בגוון תכלת אפרפר. את המטבח רכשנו (איך לא?!באיקאה אהובתי) ארונות כפריים בגוון לבן וכמשטח עבודה משמש אותנו בוצ'ר בלוק מעץ אלון. על עדן החלון הנחנו פריטים נוסטלגיים שאספנו במשך השנים (עליהם אספר בפוסט אחר…) פינת האוכל גם היא בלבן נרכשה באיקאה. גם אותה הגדרנו ע"י תאורה ו"גלריית" תמונות ביתית.

המטבח מאיקאה אהובתי

פינת אוכל

סט (כוסות) סבתא

שעון בן חיל

בחלל המגורים בנינו נישת גבס במיוחד להצגת אוסף הפריטים הישנים שאספנו במשך השנים. כמו כן הנישה משמשת לאחסון ספרי ומגזיני עיצוב לשימושינו ולעיון לקוחותינו. הספה הגדולה הועברה מביתנו הקודם למשכננו החדש אליה הוצמדו זוג כורסאות וינטג' מקסימות ומשופצות.

רדיו בן גל

מבט אל הסלון שלנו

כורסאות ישנות ששיפצנו

המרפסת שכאילו ממשיכה את חלל המגורים חופתה בדק עץ מעליה בנינו פרגולת עץ מחופה בבמבוק טבעי-דרכו ניתן לראות את השמים. על הקיר התוחם את המטבח הדבקנו טפט בדיגום עלים ירוקים, כאשר שליש מהקיר התחתון צבענו בירוק פיסטוק ומעליו הטפט וקרניז מפריד ביניהם.

שידה בקיר הכניסה

לחדר השינה רצינו לשוות מראה כפרי, חמים ובהיר. השגנו זאת ע"י תריסי העץ בגוון תכלת, הקרניז עשוי מסנאדה משויפת עליה תלינו וילון תחרה לבן. בחרנו להניח את המזרון על ריצפת הפרקט (לאחר שהיו לנו כמה נפילות קודמות של קטנטאווי מהמיטה הגבוהה הקודמת…רק שלא תגיע אלינו עובדת סוציאלית שהחליטה לקרוא בלוג עיצוב…) השידה הורודה נרכשה בשוק הפשפשים לפני שנים רבות ומנורות הקריאה פורקו משנדליר ישן והורכבו ע"י אבא של יואב(חשמלאי במקצועו) מחדש וכיום הן משמשות מנורות קריאה.

חדר השינה שלנו

תריסי עץ כחולים, בול עץ כמוט לוילון ומזרון על הרצפה

בחדרו של קטנטאווי (בקרוב גם קטנטאווית מצטרפת אליו…) רצינו ליצור צבעוניות מתונה על רקע לבן.צבענו שליש מהקירות בפסי אורך בגוון תכלת (שעות לקח לי לעשות את זה!!!), תלינו שנדליר צבעוני מהתקרה ושיפצנו שידה ישנה שמצאנו בקיבוץ המשמשת לאחסון בגדים.

הנגר של הקיבוץ

את מיטת הברזל רכשנו באיקאה, על הרצפה פרסנו שטיח חבל עגול (שחיפשתי זמן רב כזה!). במקום לתלות תמונות נדושות של חדרי ילדים, החלטתי לתלות בתור תמונה זוג תריסי עץ קטנים ששיפצתי וצבעתי בצבעים פסטלים המתאימים לאווירה הכללית של החדר.

חדר שינה של הקטנטאווים

תריס שצבעתי, במקום תמונה

חדר האמבטיה מנוגד בצבעוניותו ליתר חללי הבית. בחרנו לעצב אתו בסגנון יווני. השגנו זאת ע"י חיפוי הרצפה באריחים כחול-לבן שהונחו באלכסון על מנת ליצור תחושת אורך. את הנישה בקיר, ששימשה בעבר כמעבר מחדר השינה לשירותים סגרנו וכיום היא משמשת לאחסון פיצ'יפקעס במקלחת. סגרנו אותה ע"י תריס עץ ישן המהווה "דלת", התריס נשאר אותנטי כמו שהוא לא רציתי לגעת בחתיכת ההיסטוריה הזו שהגיעה הישר מנווה–צדק. את שידת האמבטיה רכשנו באיקאה ומעליה תלינו מראה מלבנית ממוסגרת זהב (אני לא אוהבת סטים של ארון+מראה,משעמם בעיני…).

חדר האמבטיה שלנו

לסיכום: בית צ'פלין הפך למוקד עלייה לרגל לכל מיני אנשים מאזורינו החפצים בשיפוץ ביתם או סתם אנשים המתעניינים בעיצוב.

כמובן,כל חבר קיבוץ אשר הרים גבה כאשר שמע שאנחנו לוקחים את הבית המעופש של ח'-הגיע לחזות בפלא הקסום שצמח כאן לחברים מתחת לאף!

לחצו להורדת מסמך פידיאף לקריאה: כתבה על הבית שלנו במגזין נישה

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

פוסט זה פורסם בקטגוריה גלרית פרויקטים, סטיילינג, עיצוב פנים, שיפוץ בית, עם התגים , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

סגור לתגובות.