בית אברמסון "תקציב נמוך = שדרוג רהיטים קיימים"

את תתי (ענת) אני מכירה עוד מימי ביה"ס היסודי ביבנאל (מושבת הולדתי היקרה). יום אחד קיבלתי ממנה טלפון שהיא ויונתן-בעלה הטרי, רוצים לעצב מחדש את ביתם בשכונת הקוטג'ים בכפר תבור. כמובן שהסכמתי מיד. אין כמו לעצב בית לזוג צעיר שלא מכבר התחתן וכמובן השתוקקתי לראות אותה אחרי הרבה שנים שלא התראינו. נפגשנו בביתם בכפר תבור. תתי הסבירה שחסר לה בבית טאץ' עיצובי שיהפוך את הבית לחמים ונעים. כמו כן הסבירה כי הייתה רוצה לעצב את הבית בתקציב מינימאלי- אם אפשר. כידועה בתור חובבת וינטג' ורהיטים ישנים, אני תמיד בעד קודם כל לבדוק את הריהוט הקיים בבית לראות מה ניתן להשאיר, מה ניתן לשפץ ולשדרג ורק אח"כ לראות מה באמת נחוץ לקנות.


לאחר סריקה קצרה של הריהוט הקיים, הוחלט לשפץ ולרפד מחדש זוג כורסאות וינטג' מקסימות משנות ה-70 ולשפץ ולצבוע את כסאות האוכל הכפריים בפינת האוכל. למען האמת, גם ספות העור הקיימות היו וינטג' אמיתי(מסתבר שהוריה של תתי רכשו אותן במכירה פומבית בשנות ה-70 מבית הנשיא בכבודו ובעצמו! לא שהיום בית הנשיא זה גאווה גדולה…) אבל, אין מה לעשות, צריך להודות באמת: לא כל וינטג' הוא יפה, הספות היו מכוערות במיוחד(כמעט כמו המעשה המכוער של נשיאנו האחרון…) תתי כל הזמן חזרה ואמרה שלא נעים להם לשבת בסלון. לאחר התבוננות בחלל הבנתי את מקור הבעיה:בגב הספה הגדולה נמצא גרם מדרגות גדול שמוביל לקומה העליונה.לאחר ניתוח החלל הקיים, הוחלט לשנות את מיקום הספות- גם שיפנו לכיוון דלת הכניסה(לפי תורת הפנג שוואי-רצוי למקם ספות של חלל מגורים לכיוון הכניסה לבית) וגם, זה לא ממש נעים לשבת כשמעל לראשך עולים ויורדים במדרגות מקומה לקומה. הוחלט גם לנצל את החלל מתחת למדרגות לאחסון הטלויזיה ושאר מכשירי החשמל(מפאת התקציב,הביצוע נדחה בכמה חודשים).

הפרטים שעושים את כל ההבדל: פרחים וצבעוניות

בין המטבח לפינת האוכל הייתה מחיצה גדולה ומגושמת שהחלטנו לכל הדעות שה"מפגע" הזה חייב לרדת על מנת לפתוח את החלל ולאפשר זרימה וקשר עין בין המטבח לפינת האוכל. במקום המחיצה המגושמת, יצרנו הפרדה ע"י שידת עץ מקסימה בגוון שמנת מיושן עם מדפי אחסון- בהם הנחנו סלסילות נצרים כפריות. שידת העץ משמשת גם כמשטח עבודה נוסף למטבח וגם לאחסון דקורציה ושאר ירקות…

פרטים בצבע טורקיז

לפינת האוכל קנינו שולחן עץ אליפסי עם רגל מסוגננת שיותר מתאים לצורה העגולה של החלל. כסאות פינת האוכל נצבעו בשיטת צביעה מיושנת (ע"פי הוראותי ע"י בעלת הבית המוכשרת ביותר הייתי אומרת.תתי-עשית אחלה עבודה!) מעל פינת האוכל נתלה שנדליר בסגנון כפרי להשלמת המראה ועל הקירות נתלו ציורים מרהיבים של מירי, אמא של תתי, בהם ניתן לראות את אהבתם הגדולה של בני הזוג ומשפחתם לבעלי חיים ובעיקר לסוסים (הוריה של תתי הם זוג וטרינרים, אז מה יותר "טבעי" מאשר להתחתן עם וטרינר? תתי נשואה ליונתן, שגם הוא איך לא?- וטרינר! )

פוסט זה פורסם בקטגוריה גלרית פרויקטים, סטיילינג, עיצוב פנים, שיפוץ בית, עם התגים , , , , , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

סגור לתגובות.